Arculattervezés

You are here

Az arculat azon grafikai elemek összessége, amin keresztül kommunikáljuk vállalkozásunk, cégünk és magunk üzenetét a potenciális ügyfelek irányába. Éppen ezért egy arculat egységes, strukturált és jól átlátható kell legyen, hogy az általa közvetített üzenet kristálytisztán jusson el a célközönséghez. Ellenkező esetben zavart és bizonytalanságot sugároz, ami valjuk be, nem túl csalogató.

Miből áll egy arculat?

Egy arculatnak 3 alapvető és számos másodlagos elemei léteznek. Az alapvető elemek közül a legfontosabb, és e nélkül nem létezik arculat, a logo. A logotervezési szolgáltatásunkról részletesebben az alábbi linken olvashat. Ezt követi a névjegykártya és a levélpapír.

A másodlagos arculati elemek számos lehetőséget rejtenek és itt mutatkozik meg, hogy az arculat alapelemei (logo, formák, színek, betűtípus, stb. ) mennyire átgondolt és tudatos a későbbi felhasználás szempontjából. A másodlagos elemeknél ugyanis az arculatnak sok formára, arányra, felületre, anyagra történő felhasználásának feltétele, hogy azok ne csak egy adott kompozícióban működjenek. Ettől függetlenül egységes képet, színvilágot és hatást kell gyakoroljon. Csak hogy néhány példát említsünk a másodlagos arculati elemekre: boríték, toll, honlap, járműmatrica, banner, rollup, stb.

Első benyomás csak egyszer adódik, használjuk ki!

Sokéves arculattervezési tapasztalot magunkénak tudva segítjük jelenlegi és új ügyfeleinket, hogy a lehető legjobb irányt mutassuk és így meghozhassák a hosszútávon is működő, legjobb döntést. Igyekszünk, hogy az általunk tervezett arculat tökéletesen illeszkedjen vállalkozására, mint egy ránk szabott ruha. Egy ilyen háttérrel Ön biztos lehet benne, hogy cége egyértelműen azonosítható, megjegyezhető válik, ami pozitív üzenetet hordoz és hosszú távon a piac szereplője lesz.

Mitől is lehet az Ön arculata több?

Az arculati elemek ettől még csak vizuális design eszközök és a kommunikációt szolgálják. De az arculat a vizuális elemeken felül, a vállalkozás által közvetített értékekekkel, üzenettel együtt lesz teljes.

Arculat vagy márka? Ez itt a kérdés.

Sokan összekeverik ezt a kettőt, pedig nagyon is más dolgokról beszélünk. Gondoljunk egy multinaciális cégre, aminek egységes arculata (logo, színek, levélpapír, névjegy, honlap, stb.) és üzenete van. Ez a cég számtalan terméket forgalmaz, amelyeknek saját célközönsége, design-ja van és így önálló márkákat alkotnak.

Logo tervezés

Semmi sem fontosabb egy vállalkozást azonosító elemek közül, mint a logo. Gondoljunk a Nike pipára, a Shell kagylóra vagy a Twitter kék madarára. Ha jól csinájuk, könnyedén egy ikonikus szimbolummá válhat, ami pozitív hatást gyakorol és közvetít mindent, amit Ön képvisel.

A logotervezésről, a hogyanról és a miértekről itt olvashat.

Kisarculat

A kisarculat a logon felül a névjegykártya és levélpapír tervezését tartalmazza. Ennek esetleges nyelvi mutálását egy plusz nyelvre díjmentesen vállaljuk.

Minden esetben kész nyomdai anyagokat adunk át, melyeket egyaránt használhat offset vagy digitális nyomdában.

Nagyarculat

Itt az ügyfél személyes fontossági sorrendjének megfelelően állítja össze a kívánt elemeket. Legjellemzőbb esetek a boríték, bélyegző, járműdekoráció, kültéri és beltéri dekorációk tervezése.

Ide tartozik továbbá az online megjelenés kialakítása, ami magában foglalja a honlap tervezését, esetleges online értékesítést szolgáló webáruház kialakítását, és a social media fejlesztését.

Brand management

Folyamatos együttműködés az arculat teljessége érdekében.

Új eszközök, célok kialakítása és lehetőségek feltérképezése az arculat üzenetének és a képviselt értékek terjesztése céljából.

Arculattervezés folyamata

  • Megkeresés, a szükséges szolgáltatás igénylése.
  • A vállalkozás tevékenységének, üzenetének, hátterének bemutatása.
  • Visszaigazoljuk a megrendelést.
  • Szerződéskötés
  • Proforma számla készítése, mely összegének beérkezésekor a számlát kiállítjuk és a munka kezdetét veszi.
  • A szerződésben vállalt ütemezésnek megfelelően az előnézeti tervek küldése.
  • Tervek pontosítása.
  • Véglegesítés
  • Átadás